Hur mycket kostar en professionell hemsida egentligen?

Kostnaden för en professionell hemsida för ett småföretag från en webbdesigner eller en webbyrå kan variera kraftigt beroende på flera faktorer, inklusive projektets omfattning, designkrav och byråns prissättning. Här är en grov uppskattning:

  • Enkel webbplats: För en enkel webbplats med grundläggande funktioner och några sidor kan kostnaden börja från cirka 10 000 till 20 000 kronor eller mer, beroende på dina behov och byråns prissättning.
  • Medelstor webbplats: För en mer omfattande webbplats med fler sidor, anpassad design och möjligen några extra funktioner som kontaktformulär eller bildgallerier, kan kostnaden vara i intervallet 20 000 till 50 000 kronor eller mer.
  • Avancerad webbplats eller e-handelsplattform: Om du behöver en avancerad webbplats med e-handelsfunktioner, databashantering eller andra komplexa integrationer, kan kostnaden vara betydligt högre, från 50 000 kronor och uppåt, beroende på komplexiteten.

Det är viktigt att komma ihåg att dessa är generella uppskattningar och att prissättningen kan variera beroende på region, byrå och specifika projektbehov. Dessutom tillkommer det ytterligare kostnader för domänregistrering, webbhotell och eventuella framtida underhåll och uppdateringar. Domän och webbhotell tillhandahåller oftast inte webbyrån utan det köper man separat från andra aktörer, tex Loopia eller One.

Innan du anlitar en webbyrå är det bäst att begära offerter från flera byråer och diskutera dina specifika krav och budget. På så sätt kan du få en mer exakt uppfattning om kostnaden för din professionella webbplats.

Vill eller kan du inte göra ditt företags logga och hemsida själv? Jag erbjuder förmånliga Paketpriser på hemsidor och loggor för småföretag och har Nöjd-kund garanti där du kan tacka nej till designförslaget utan kostnad.