Referenser | Hemsidor jag byggt

Bild på den förra hemsidan för Stockholms Serie & Skivhandel
Bild på den nya hemsidan för Stockholms Serie & Skivhandel

Stockholm´s Serie & Skivhandel

Stockholm´s Serie & Skivhandel är en butik för secondhandvaror inom media som funnits i många år i lokal på Sveavägen i Stockholm. Något annat som också funnits i många år var deras hemsida, som var i stort behov av en uppgradering av både innehåll och design. Hemsidan var inte responsiv och fungerade dåligt på mobiltelefoner och designen behövde en uppfräschning för att kännas mer modern och nutida.

Jag installerade WordPress på webbhotellet och byggde upp en helt ny sida, vilket bla gav mycket bättre förutsättningar för sökmotoroptimering och en responsiv design som anpassar sig efter olika enheter (som mobil och surfplatta). Jag fick fria händer vad gäller designen och utgick från företagets gula färg i detaljer på hemsidan. Jag skapade även en logga för att få ett mer professionellt utseende på hemsidan.

”Sidan ser superbra ut, är mer än nöjd ska du veta!”

(Alex, Stockholm´s Serie & Skivhandel)

Bild på hemsidan Duang Somboon.

Duang Somboon

Duang Somboon är en thaivagn i ett litet samhälle där ägarna jobbar hårt och inte har kunskap om hur man fixar vare sig webbhotell, domän eller en hemsida och därför hade en hemsida blivit bortprioriterad i marknadsföringen. Dock kunde man ana ett behov då folk gärna ville ha en meny när dom ringde och beställde mat, istället för att behöva åka fysiskt till thaivagnen för att göra en beställning.


Jag såg min chans att kunna hjälpa detta småföretag med liten budget genom att göra en okomplicerad, snygg och funktionell hemsida, där all viktig information fanns med. Med endast en meny att utgå från skapade jag en sida där information om öppet-tider, dagens lunch och telefonnummer tydligt finns med längst upp på sidan och efter det kommer menyn. På detta sätt blev sidan användarvänlig och lättnavigerad. Då dom inte hade några egna bilder använde jag mig av gratis kvalitetsbilder från Unsplash, vilka man får använda även i kommersiellt syfte.


Jag hade också möjlighet att erbjuda gratis webbhotell och domän genom Brizy Cloud Free, vilket Duang Somboon gärna utnyttjade då de inte hade kunskap och tid att i nuläget köpa webbhotell och domän, utan tyckte det var smidigt att jag skötte allt sådant åt dem. Vill dom i framtiden köpa webbhotell och domän bygger jag på nytt upp sidan åt dem i WordPress på det nya webbhotellet.


Duang Somboon blev mycket nöjda med sin nya hemsida och det kan jag tänka mig att deras kunder också blev då dom nu smidigt kan beställa härlig thaimat över telefon.

”Vi är mycket nöjda med hemsidan och WennMass Design!”

(Rungnapha, Duang Somboon)

Fansida för fotbollsspelaren Angelina Thoreson

Angelina Thoreson

Fotograf Tomas Wennbom ville ha en fansida för fotbollsspelaren Angelina Thoreson med egna bilder han fotat.

Han valde lösningen Brizy Cloud Free med gratis webbhotell och domän, och jag gjorde en hemsida som fokuserar mer på bilder än text.

”Jag är mycket nöjd med den fina Angelina Thoreson fansidan som WennMass fixade åt mig. Tummen upp från Thoreson likaså.”

(Tomas W, Fotograf)