Skapa en användarvänlig navigering för din webbplats

När det kommer till att designa en effektiv webbplats för ditt småföretag är användarvänlig navigering av yttersta vikt. En tydlig och enkel navigering gör det möjligt för dina besökare att hitta det de söker, förbättrar användarupplevelsen och ökar sannolikheten att besökarna stannar längre på din webbplats.

1. Håll det enkelt

Enkelhet är nyckeln till en användarvänlig navigering. Undvik överflödig komplexitet och onödiga länkar. Din huvudnavigering bör vara tydlig och koncis, och du bör begränsa antalet huvudkategorier till det väsentliga. Färre alternativ gör det enklare för besökare att fatta beslut och hitta rätt.

2. Använd logisk hierarki

Organisera din webbplats med en logisk hierarki. Tänk på hur ditt innehåll bäst kan kategoriseras och struktureras. En bra hierarki gör att besökare kan följa en naturlig väg för att hitta det de letar efter.

3. Använd beskrivande länktexter

Länktexterna i din navigering bör vara beskrivande och förklara tydligt vad besökaren kan förvänta sig att hitta när de klickar på en länk.

4. Skapa en enhetlig layout

Din webbplats bör ha en enhetlig layout och menyn bör vara på samma ställe på varje undersida. Användare blir vana vid att hitta navigeringen på ett visst sätt, och att ha menyn på samma ställe över hela hemsidan hjälper dom att känna sig bekväma när dom utforskar din webbplats.

5. Sökfunktion

har du väldigt mycket innehåll/text på din sida kan det vara en fördel att ha en sökfunktion. Sökrutan bör vara tydligt synlig och placeras på en lättåtkomlig plats, vanligtvis i övre högra hörnet.

6. Responsiv design

Se till att din navigering fungerar smidigt på olika enheter och skärmstorlekar. En responsiv design anpassar automatiskt navigeringen för mobila användare och säkerställer en bra användarupplevelse oavsett hur besökarna kommer åt din webbplats.

Vill eller kan du inte göra ditt företags logga och hemsida själv? Jag erbjuder förmånliga Paketpriser på hemsidor och loggor för småföretag och har Nöjd-kund garanti där du kan tacka nej till designförslaget utan kostnad.