Kontinuerligt underhåll av hemsidan | Priser

Hemsidor för småföretag från WennMass Design

Man kan tro att en hemsida sköter sig själv bara man har byggt den och lagt ut den på nätet, men så är inte fallet. Programmen (plugins) som man gör hemsidan i uppdateras ständigt och detta kan orsaka problem med vissa funktioner på hemsidan, eller t.om. göra så hela sajten kraschar. Hemsidan kan också bli hackad om man har otur.

Väljer du alternativ 1 eller 2 rekommenderar jag starkt att du själv kollar igenom sidan ett par gånger i månaden så att allt ser ut som det ska.

Inga uppdateringar av tillägg på hemsidan

Gratis

Vad innebär detta?

Det finns en hel del risker med att inte uppdatera WordPress eller plugins. Om ens plugins är gamla kan det orsaka tex säkerhetsproblem vad gäller hackare, negativ SEO, brutna länkar, att olika plugins inte är kompatibla med varandra eller att pluginsen inte är kompatibla med den nya versionen av WordPress.

Det kan också bli så att vissa plugins helt slutar att fungera, vilket innebär att vissa funktioner på hemsidan kan sluta att fungera.

Automatiska uppdateringar av tillägg på hemsidan

Gratis

Vad innebär detta?

Detta är det bättre alternativet av alt. 1 och 2 då plugins behöver uppdateras, men även detta kan orsaka problem. Dom flesta plugins kan uppdateras automatiskt utan komplikationer, men har man otur så kan man stå där med en hemsida som inte fungerar pga en ny uppdatering som inte är kompatibel med nån av dom andra pluginsen.

Dessutom kan uppdateringar innehålla buggar som orsakar konstigheter på hemsidan. Speciellt kritiskt blir det om det blir något fel på ett vitalt plugin som tex själva sajtbyggaren. Dessa buggar brukar ofta fixas så småningom med nya uppdateringar, men under tiden har man en hemsida som inte fungerar som den ska.

Om du inte gör ett aktivt val får du alternativ 2

Kontinuerligt & manuellt underhåll av hemsidan

2000 kr/år

(2500 kr inkl. moms)

Vad innebär detta?

Väljer du tjänsten ”Kontinuerligt underhåll av hemsidan” kollar jag igenom hemsidan ett par gånger i månaden så att allt ser bra ut.

Jag uppdaterar plugin manuellt och under uppsikt med jämna mellanrum. Uppstår fel/krångel med hemsidan felsöker jag och åtgärdar.

Jag säkerhetskopierar hemsidan och bygger utan extra kostnad upp hemsidan igen om den skulle krascha pga plugins eller liknande.

Översikt av hemsidan 2 gånger i månaden

Manuella uppdateringar av plugins

Felsökning och åtgärder vid eventuella fel/konstigheter med hemsidan

Återuppbyggnad av hemsida vid ev. krasch