Så skriver du effektiva texter till företagets hemsida

När det gäller att skapa en kvalitativ hemsida för ditt småföretag, är innehållet av yttersta vikt. Texterna på din webbplats spelar en avgörande roll när det handlar om att locka besökare och omvandla dem till kunder. Nedan kommer några saker du kan tänka på när du ska utforma texter för din hemsida:

1. Förstå din publik

Innan du börjar skriva är det viktigt att förstå vem din målgrupp är. Vilka är dina potentiella kunder? Vad är deras behov och önskemål? Genom att ha en klar bild av din målgrupp kan du skapa innehåll som talar direkt till dina kunder och ger dom vad dom söker.

2. Planera din webbplatsstruktur

Innan du börjar skriva texter är det också viktigt att planera din webbplatsstruktur och överväga vilka undersidor du behöver. Några vanliga sidor för ett företag:

  • Startsida: En introduktion till ditt företag och vad du erbjuder, gärna med en kontakt-sektion längst ner på sidan.
  • Om Oss: Berätta relevant fakta om ditt företag och visa upp ditt team.
  • Tjänster/Produkter: Beskriv dina erbjudanden i detalj.
  • Kontakt: Ge kontaktinformation (tex mail, telefonnr, adress med karta, länkar till sociala medier och varför inte ett kontaktformulär).

3. Använd ett tydligt och engagerande språk

Skriv på ett tydligt och engagerande sätt. Undvik komplicerade jargonger och skriv istället på ett sätt som din målgrupp kan förstå. Använd en ton som är i linje med ditt varumärke och som talar till din publik.

4. Fokusera på Fördelarna

Berätta för dina besökare vad de kommer att tjäna på att använda dina tjänster eller produkter och fokusera på fördelarna snarare än funktionerna. Hur kan ditt företag lösa deras problem eller göra deras liv bättre?

5. Använd rubriker och styckeindelning

Del upp din text i korta stycken och använd tydliga rubriker. Det gör det lättare för besökare att scanna innehållet och hitta det de är intresserade av. Använd också hierarki i dina rubriker med H1, H2 och H3 för att organisera innehållet.

6. SEO-optimera dina texter

För att din webbplats ska synas i sökmotorresultaten är det viktigt att optimera dina texter för sökmotorer (SEO). Forska om relevanta nyckelord och inkludera dem naturligt i dina texter. Använd meta-beskrivningar för varje sida och inkludera interna länkar.

7. Berätta din unika historia

Ditt företag har en unik historia och personlighet. Berätta den på din webbplats. Vad skiljer dig från konkurrenterna? Varför ska besökare välja just dig?

8. Använd kreativa medier

Text är viktigt, men tänk också på att inkludera bilder, videor och grafik som förstärker ditt budskap och gör din webbplats mer visuellt tilltalande.

9. Regelbunden uppdatering

Håll din hemsida aktuell genom att regelbundet uppdatera innehållet.

10. Ta in besökarens perspektiv

Slutligen, när du skriver, försök att se din webbplats från besökarens perspektiv. Vad vill de veta? Vad letar de efter? Genom att tänka på besökarens behov och intressen kan du skapa texter som engagerar och övertygar.

Vill eller kan du inte göra ditt företags logga och hemsida själv? Jag erbjuder förmånliga Paketpriser på hemsidor och loggor för småföretag och har Nöjd-kund garanti där du kan tacka nej till designförslaget utan kostnad.